Tramp ublažio ton u govoru veteranima

Predsednik SAD Donald Tramp ublažio je danas ton i pozvao svoje sunarodnike na „novo jedinstvo“, dan posle zapaljivog obraćanja u kome je napao političke protivnike i medije.

U govoru veteranima na konferenciji Američke Legije (American Legion) u Rinu u američkoj državi Nevada Tramp je rekao „mi smo jedan narod sa jednim domom i jednom velikom zastavom“, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

„U Americi mi nikad ne izgubimo veru, nikad ne zaboravimo ko smo i nikad ne prestanemo da se trudimo za bolju budućnost“, rekao je Tramp.

On je rekao da je vreme da se izleče rane koje su delile narod, i da se traži novo jedinstvo zasnovano na zajedničkim vrednostima koje ujedinjuju Amerikance.

„U SAD-u mi nismo definisani bojom naše kože, cifrom na našem isečku za platu ili političkom partijom, definisani smo zajedničkom humanošću“, rekao je američki predsednik.

Dan ranije na skupu u Arizoni on je govorio protiv dva senatora, članova njegove republikanske stranke i protiv medija koje je optužio da su odgovorni za raširenu osudu njegovog reagovanja na nerede u Šarlotsvilu, u Virdžiniji ranije ovog meseca.

On se sinoć osvrnuo i na zid na granici s Meksikom, zapretivši da će zatvoriti vladine institucije ako Kongres ne odobri sredstva za njegovu izgradnju.

Tramp je i sinoćno obraćanje počeo pozivima na jedinstvo ali je brzo počeo besno da optužuje medije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.