U trendu

Tramp želi šestomesečno pomeranje suđenja u Njujorku

NJUJORK – Bivši predsednik SAD Donald Tramp traži šestomesečno odalganje u slučaju njujorškog državnog tužioca protiv Trampa i njegove kompanije o prevari, koje, ukoliko se odobri, najverovatnije će pomeriti suđenje duboko usred predsedničke kampanje 2024. godine, preneo je Rojters.

U današnjem zahtevu, bivši predsednik Amerike, koji pokušati da bude reizabran 2024. godine, navodi se da „fundamentalna pravičnost i zakonski proces“ opravdava odlaganje slučaja od 250 miliona dolara državnog tužioca Letiše Džejms, zakazanog za 2. oktobar.

Svako odlaganje bi zahtevalo odobrenje od sudije Vrhovnog suda na Menhetnu Artura Engorona, koji se dosad protivio pomeranju rasporeda.

Posle trogodišnje istrage, Džejms je tužila Trampa, njegovu organizacju i još neke saradnike prošlog septembra zbog navode decenijske šeme manipulisanja sa više od 200 procena vrednosti imovine i Trampove neto vrednosti, kako bi se dobili povoljniji uslove od banaka i osiguravača.

Tramp je rekao da bi produženje rokova za šest meseci obezbedilo
potrebno vreme za pregled „zapanjujućeg“ obima materijala, uključujući milione stranica dokumenata, i ispitivanje desetine svedoka.

„Tužba nastoji da se okrivljeni liši njegovo ustavom zagarantovano pravo i mogućnost poslovanja“, rekao je Tramp.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.