Tramp i kraljica – detalji koji su privukli pažnju

LONDON – Prva dama Melanija Tramp nosila je elegantnu belu Dolče i Gabana haljinu do ispod kolena, sa tamno plavim okovratnikom i pojasom, i šešir dizajnera Erv Pjera, prilikom današnjeg upoznavanja sa kraljicom Elizabetom II u Bakingemskoj palati.

Američki predsednik Donald Tramp i Melanija ručali su sa kraljicom, a zatim su im domaćni pokazali kolekciju predmeta sa značajem za britansko-američke odnose, pre obilaska Vestminsterske Opatije, prenosi Rojters.

Američki predsednik je od britanske kraljice na poklon dobio skraćeno prvo izdanje knjige Vinstona Čerčila „Drugi svetski rat“.

Knjiga, štampana 1959. godine, ima zlatno-grimizne korice, zlatnu kraljevsku šifru, svilene završnice i ručno ušivene trake u bojama američke zastave, prenosi CNN.

Kraljica je dala Trampu i trodelni set koji se sastojao od nalivpera, olovke sa rolerom i hemijske olovke sa kraljevskim pečatom.

Melania Tramp je u međuvremenu dobila specijalno naručenu srebrnu kutiju sa ručno pravljenim emajliranim poklopcem.

Pažnju javnosti prilikom posete privuklo je i Trampovo neobično rukovanje sa kraljicom, kojoj je on prilikom susreta „zgrabio ruku“, piše eveningexpreš.co.uk.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.