U trendu

Trampa je 2020. baš pogodila: Imao koronu, izgubio je posao, a sad ga izbacuju iz kuće!

Zamislite da izgubim izbore. Možda bih morao da se odselim iz zemlje, rekao je američki predsednik na odlasku, Donald Tramp, na jednom od svojih skupova.

Kako je i sam rekao, pre četiri godine iznenadila ga je funkcija predsednika. Priznao je da mu je teže nego što je očekivao, a sad se grčevito drži odaja Bele kuće. Ali, ne može mu se to zameriti, jer čoveku koji nosi 74 godine na svojim leđima svaka promena teško pada. A, ako je ikoga pogodila korona-kriza, onda je to Donald Tramp.

Prvo, na samu pandemiju nije dobro reagovao pa je tu izgubio podršku nekih birača. Da stvar bude gora, i sam se zarazio. Morao je čak biti u bolnicu. Sve je kulminiralo da je izgubio posao, a sada mu sledi selidba iz Bele kuće. Naravno, u mnogo je lakšoj situaciji od mnogih koji ostanu bez doma je će se on vratiti u svoj luksuzni stan u Njujorku ili neku drugu nekretninu koje ima širom sveta.

Posle gubitka izbora, na društvenim mrežama se sve češće čuje vest da Donalda napušta i supruga Melanija. Tramp danima na Tviteru tvrdi da je dobio 71 milion “legalnih” glasova svojih zemljaka. Sve koji se ne slažu s njime proglašava izdajicama i poručuje da će pravdu potražiti na sudu.

Trampu sada ostaje samo da se okrene ka zadnja dva meseca svog mandata. Vlast bi trebao da preda 20. januara iduće godine. Većina predsednika to vreme iskoristi za donošenje nekih preko potrebnih odluka, pripremu za naslednika. Međutim politički analitičari u SAD-u procenjuju da bi on sada mogao preostalih 70 dana svog mandata iskoristiti za otkaze u administraciji i imenovanja svojih ljudi kako bi i dalje ostavio prste u vlasti.

Trampu u nadležnosti i dalje ostaje upravljanje vojskom, pomilovanja i donošenje odluka koje bi u budućnosti  mogle pogodovati njemu i njegovim donatorima, tvrde analitičari CNN-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.