U trendu

Trampovi saradnici uveravaju da će on prihvatiti rezultate

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp prihvatiće rezultate predsedničkih izbora 3. novembra, saopštila je danas Bela kuća, dan nakon što je on odbio da se obaveže na mirnu predaju vlasti ako izgubi.

„Predsednik će prihvatiti rezultate slobodnih i fer izbora“, rekla je pres-sekretarka Bele kuće Kejli Mekeni na konferenciji za medije odgovarajući na pitanja novinara.

Pored toga, lider većine u Senatu Mič Mekonel i drugi vodeći republikanci danas su se trudili da uvere javnost da će transfer vlasti biti miran i da će se ishod izbora poštovati, prenosi Rojters.

„Pobednik novembarskih izbora biće inaugurisan 20. januara. Biće uobičajene tranzicije baš kao što se izvodi svake četvrte godine od 1792. godine“, napisao je Mekonel na Tviteru.

Prethodno je i vodeći republikanac u Predstavničkom domu Kevin Mekarti rekao da će se posle izbora dogoditi mirna tranzicija vlasti.

„Prenos vlasti će proći glatko i verujem da će predsednik Tramp imati veoma dobru inauguraciju“, rekao je on novinarima.

Tramp je odbio na nedavnoj konferenciji za međie u Beloj kući da se obaveže na mirnu predaju vlasti ako izgubi na predsedničkim izborima u novembru.

„Pa, moraćemo da vidimo šta će se desiti“, rekao je Tramp, prenosi BBC.

Naveo je i da misli da će o rezultatima izbora odlučivati Vrhovni sud, ponovo izražavajući sumnju u regularnost glasanja putem pošte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar