U trendu

Trampovog u oproštajnom govoru želi uspeh Bajdenu

VAŠINGTON – U svom oproštajnom obraćanju odlazeći predsednik SAD Donald Tramp poželeće dobrodošlicu novoj administraciji.

„Ove nedelje inaugurišemo novu administraciju i molimo se za njen uspeh u održavanju Amerike sigurnom i prosperitetnom“, naveo je Tramp u video poruci čije delove je objavila Bela kuća, a koja će biti emitovana kasnije danas, prenosi AP.

On će reći i da su svi Amerikanci zgroženi napadom na Kapitol.

„Političko nasilje je napad na sve što negujemo kao Amerikanci. To nikada ne može biti tolerisano“, navodi Tramp u delu govora koji treba da se emituje dan uoči inuguracije Džozefa Bajedena.

Tramp će se osvrnuti i na dešavanja na Bliskom Istoku, i reći, kako se prenosi, da je prvi američki predsednik koji nije započeo nove ratove.

„Sada kada se pripremam da predam vlast novoj administraciji, sutra u podne, želim da znate da je na novom Bliskom istoku osvanula zora i da se naši vojnici vraćaju kući. Posebno sam ponosan jer sam prvi američki predsednik decenijama unazad koji nije započeo nove ratove“, prenosi AP ono što bi Tramp trebalo da kaže u video porucio.

Očekuje se i da će odlazeći predsednik SAD najaviti da se nada da će ostati moćan igrač na političkoj sceni i dugo nakon odlaska iz Bele kuće, prenose američki mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.