U trendu

Tri osobe poginule, dve povređene u Donjecku, eksplozije u Zaporožju

KIJEV/MOSKVA – Najmanje tri osobe su poginule, a dve su povređene u ruskom napadu na stambeno naselje u istočnom ukrajinskom gradu Konstantinovka, rekao je danas načelnik regiona Donjecka Pavlo Kirilenko.

Kirilenko je napisao na Telegramu da su u napadu oštećene četiri stambene zgrade i hotel.

Kirilenko je prethodno danas rekao da su četiri osobe poginule, a da je sedam povređenih u ruskim napadima za protekla 24 sata, preneo je Rojters.

ČLAN GLAVNOG SAVETA Zaporoške oblasti Vladimir Rogov izjavio je da se sinoć čulo nekoliko eksplozija u gradu Zaporožju koji kontroliše Kijev i da je navodno pogođeno skladište oružja u fabrici ferolegura, javio je danas TAS S.

Rogov je napisao na Telegramu da se u Zaporožju sinoć čula serija eksplozija počev od 21.30 i da su bile snažnije nego pre.

AMBASADOR UKRAJINE u Francuskoj, Vadim Omelčenko, izjavio je da su zapadne zemlje obećale da će poslati Kijevu 321 teški tenk da bi se suprotstavio ruskoj invaziji.

Omelčenko je sinoć za BFMTV rekao da su juče mnoge zemlje zvanično potvrdile da će poslati teške tenkove Ukrajini, naglašavajući da je potrebna hitna isporuka.

Ukoliko bi se isporuka tenkova odložila do avgusta ili septembra, bilo bi kasno, ukazao je ukrajinski ambasador.

PORTPAROL UKRAJINSKOG VAZDUHOPLOVSTVA pukovnik Jurij Ignat saopštio je da Ukrajina ima za cilj da dobije prvu pošiljku od 24 aviona lovca od međunarodnih saveznika u okviru novog paketa vojne pomoći.

Ignat je za El Pais u petak rekao da je prioritet ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva dobijanje američkog F-16, a da Kijev razmatra i mogućnost da dobije i francuski „rafal“ i švedski „gripen“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.