U trendu

Tuga: Dečak nije preživeo spašavanje iz bunara, preminuo na putu do bolnice

Iako su se svi nadali da je život pobedio smrt, to se na žalost nije dogodilo i mali petogodišnji Rajan ubrzo pošto je izvučen iz bunara dubokog 32 metra u kome je proveo od utorka, dečak je na žalost preminuo, prenose mediji.

Kako javljaju mediji dečak je na putu do bolnice izdahnuo i ceo svet koji je pet dana pratio njegovo spasavanje odaj počast ovom mališanu.

Međutim postoji još jedna verzija koju su saopštila dva vladina zvaničnika da je Rajan preminuo pre nego što su do njega došli spasioci.

Kralj Muhamed Šesti od Maroka pozvao je dečakove roditelje kako bi im izrazio saučešće.

Kasno večeras oko 22 časa po srednjeevropskom vremenu marokanski spasioci su na površinu izvukli dečaka, koji je davao znakove života. On je munjevito prebačen u ambulantno vozilo i trebao je biti prebačen do lokalne bolnice.

Na žalost dečak je dok su mu pružali pomoć preminuo, što je izavalo tugu i bes u celom svetu, jer su se nadali da će dečak preživeti, na šta su ukazivali mnogi detalji.

Rajanov otac je prethodnih dana ispričao da popravljao bunar u vreme nesreće i rekao je da su on i Rajanova majka „razoreni i veoma zabrinuti“.

– U tom jednom trenutku sam skinuo pogled sa njega, mali je pao u bunar. Nisam oka sklopio od tad – rekao je on za novinski sajt „le360“ u sredu.

Rajanova majka se obratila marokanskim medijima sa suzama u očima, prenosi BBC.

– Cela porodica je izašla da ga traži. Onda smo shvatili da je pao u bunar. Još se nadam da će ga spasioci izvuči živog, rekla je ona.

Podsetimo, dečak, koga su lokalni mediji identifikovali kao Rajana (5), se igrao u blizini bunara, kada je pao u ambis dubok 32 metara kroz uzanu rupu, široku 25 centimetara u blizini grada Šefšauen na severu Maroka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)