Turci iz Forarlberga spremni da napuste Austriju, uz isplatu!

Turska zajednica u austrijskoj pokrajini Forarlberg očigledno je nezadovoljna stavovima Austrije u vezi svoje zemlje i spremna je da napusti “Alpsku republiku”, a traži i isplatu socijalnih i penzijskh doprinosa.

“Novi pokret za budućnost” (NBZ) uputio je pismo predsedniku pokrajine Forarlberg Markusu Valneru u kojem navodi da je “na desetine radnika spremno, zajedno sa svojim porodicama, da napuste Austriju, ali ne i bez finansijskih dotacija”.

Otvoreno pismo, koje je objavljeno u dnevniku “Forarlberger Nahrihten”, predsednik NBZ Adnan Dinčer ocenio je kao odraz mišljenja stotina turskih migranata u Austriji, koji su se obratili toj organizaciji.

U pismu se navodi da je od pokušaja puča u Turskoj sve manje poverenja i osećaja pripadnosti građana turskog porekla u Austriju.

“Ne samo da nismo videli empatiju, već izjava ministra spoljnih poslova Sebastijana Kurca sadrži toliko mržnje prema Turskoj i njenoj demokratiji. Podstaknuti su mržnja protiv stranaca, a ljudi, koji čitav život rade u Austriji, su verbalno i fizički napadani i ponižavani”, navodi se u pismu

Zbog toga je, kako se dodaje, desetine radnika spremno da sa svojim porodicama napusti Austriju, ali pod uslovom da im do sada uplaćene socijalni i penzijski doprinosi budu isplaćeni.

(Tanjug)

Ostavite komentar