U trendu

Turci iz Forarlberga spremni da napuste Austriju, uz isplatu!

Turska zajednica u austrijskoj pokrajini Forarlberg očigledno je nezadovoljna stavovima Austrije u vezi svoje zemlje i spremna je da napusti „Alpsku republiku“, a traži i isplatu socijalnih i penzijskh doprinosa.

„Novi pokret za budućnost“ (NBZ) uputio je pismo predsedniku pokrajine Forarlberg Markusu Valneru u kojem navodi da je „na desetine radnika spremno, zajedno sa svojim porodicama, da napuste Austriju, ali ne i bez finansijskih dotacija“.

Otvoreno pismo, koje je objavljeno u dnevniku „Forarlberger Nahrihten“, predsednik NBZ Adnan Dinčer ocenio je kao odraz mišljenja stotina turskih migranata u Austriji, koji su se obratili toj organizaciji.

U pismu se navodi da je od pokušaja puča u Turskoj sve manje poverenja i osećaja pripadnosti građana turskog porekla u Austriju.

„Ne samo da nismo videli empatiju, već izjava ministra spoljnih poslova Sebastijana Kurca sadrži toliko mržnje prema Turskoj i njenoj demokratiji. Podstaknuti su mržnja protiv stranaca, a ljudi, koji čitav život rade u Austriji, su verbalno i fizički napadani i ponižavani“, navodi se u pismu

Zbog toga je, kako se dodaje, desetine radnika spremno da sa svojim porodicama napusti Austriju, ali pod uslovom da im do sada uplaćene socijalni i penzijski doprinosi budu isplaćeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar