U trendu

Tužilaštvo Rusije: Nismo učestvovali u pripremi sastanka

Informacija stranih medija o mogućem učešću ruskog tužilaštva u pripremi sastanka sina američkog predsednika Donalda Trampa i ruske pravnice Natalije Veselnjicke je lažna, izjavio je za RT načelnik Glavne uprave za međunarodno-pravnu saradnju Državnog tužioca Rusije Denis Grunis.

„Ne bih želeo da komentarišem lažne informacije. Treba da razumete da Tužilaštvo ne razmenjuje informacije sa fizičkim licima u SAD“, rekao je on.

„Takvi kontakti su mogući samo u okviru međunarodnih sporazuma i na osnovu zvaničnog zahteva nadležnih organa. Upravo tako smo i odgovorili vašim stranim kolegama, a nama se sa sličnim pitanjima obratilo desetak vodećih zapadnih medija. Ono što je neobično je da nijedan naš komentar zapadni mediji nisu objavili“, naglasio je Grunis, prenosi Sputnjik.

„Tvrditi da kancelarija državnog tužioca može da prenosi neke podatke preko privatnih advokata je besmislica“, dodao je on.

List „Njujork tajms“ je ranije preneo da se ruska pravnica Natalija Veseljnicka, koja navodno ima „veze u Kremlju“, 2016. sastala sa najstarijim sinom američkog predsednika Donaldom Trapom Mlađim zbog tvrdnji da ima kompromitujuće informacije o Hilari Klinton.

Veseljnicka je izjavila da nikada nije radila za rusku vladu. Ona je takođe demantovala informaciju da je imala neke kompromitujuće informacije o Klintonovoj.

Tramp Mlađi je opisao taj sastanak kao „prazan“ i istakao da o njemu nije govorio svom ocu. Prema njegovim rečima, tokom sastanka sa Veseljnickom „ubrzo se ispostavilo da ona nije imala važne informacije“.

U ponedeljak je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da Kremlj ne zna za advokata iz Rusije koja je navodno namamila najstarijeg sina američkog predsednika na sastanak, obećavši mu kompromitujući materijal o Klintonovoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.