U trendu

Tv debata u SAD uz oštre medjusobne optužbe

Predsednički kandidati u SAD, Hilari Klinton i Donald Tramp, noćas su imali drugi televizijski duel tokom kojeg su razmenili oštre izjave o najvećim aferama koje su obeležile njihove kampanje.

Republikanski kandidat Tramp, pokušao je da sačuva svoju kampanju iznoseći niz optužbi protiv svoje rivalke, kandidata Demokratske stranke Hilari Klinton, javile su agencije.

U drugoj tv debati Tramp je podsetio na seksualni skandal u Beloj kući za vreme predsedničkog mandata Hilarinog supuga Bila Klintona i zapretio da će, ukoliko bude predsednik, poslati Hilari Klinton u zatvor zbog njene afere u vezi sa i-mejlovima.

Jedna od tema o kojoj su govorili bila je i Rusija nakon tvrdnji SAD od petka da je Rusija hakovala sajtove Demokratske stranke i mejl naloge s ciljem da utiče na američke predsedničke izbore.

Kandidati koji su govorili i o Siriji, položaju muslimana u SAD i plaćanju poreza, iz publika su dobili pitanje da li postoji jedna pozitivna stvar koju mogu da kažu jedno o drugom. Klinton je navela da „poštuje njegovu decu“ dok je Tramp za demokratsku kandidatkinju rekao da je borac.

Druga debata pred predsedničke izbore 8. novembra, održana je na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu, u državi Misuri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.