U trendu

U Albaniji uhapšen crnogorski državljanin

PODGORICA – U međunarodnoj policijskoj akciji na teritoriji Albanije, uhapšen je crnogorski državljanin zbog krivičnog dela trgovine narkoticima na međunarodnom nivou, i krivičnog dela pranje novca, za koje ga terete pravosudni organi SAD, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Službenici Uprave policije su realizovali međunarodnu policijsku akciju koja je u Crnoj Gori vođena pod kodnim nazivom „Tranzit“, a u Sjedinjenim Američkim Državama kao operacija „Detroit“, prenosi RTCG.

„Ovaj predmet je, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom, sprovođen više meseci kroz kontinuiranu saradnju sa američkom Agencijom za borbu protiv narkotika – DEA“, saopšteno je iz Uprave policije.

U pograničnom delu, na teritoriji Republike Albanije, po prelasku državne granice iz pravca Crne Gore, agenti DEA i pripadnici albanske policije lišili su slobode crnogorskog državljanina.

„On je lišen slobode zbog krivičnog dela trgovine narkoticima na međunarodnom nivou, i krivičnog dela pranje novca, za koje ga terete pravosudni organi Sjedinjenih Američkih Država. U koordinisanoj akciji, po nalogu Višeg državnog tužilaštva, istovremeno su na teritoriji Tuzi izvršeni pretresi kuće i pomoćnih prostorija koje koristi ovo lice, u cilju pronalaska predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih dela u SAD, kako bi se izbegla mogućnost njihovog sklanjanja ili uništenja“, saopštila je crnogorska policija.

U saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u toku je, kako navode, preduzimanje daljih mera i radnji na ovom predmetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.