U trendu

U Briselu neredi i napšenja zbog smrti mladića

BRISEL, 14. januara ( Tanjug) – Tokom sinoćnjih nereda u Briselu uhapšeno je 112 osoba, među kojima 30 maloletnika, objavila je gradska policija.

U demonstracijma koje su izbile zbog smrti mladića Ibrahima Barie, koji je tokom vikenda preminuo u policijskom pritvoru, učestvovalo je oko 500 ljudi, a vlasti navode da je u skuobima povrđeno pet policajaca, a zapaljena je i policijska stanica.

Demonstratnti su, pre nego što su krenuli kamenicma na policiju, zahtevali razjašnjenje o smrti Barie, koji je preminuo oko sat vremena nakon što je uhapšen u subotu.

Baria je u subotu bio priveden nakon što je pokušao da pobegne od policijske patrole koja je vršila proveru okupljanja ljudi koje je u Brislelu zabranjeno zbog pandemoje Kovid-19.

Ubrzo nakon privođenja u lokalnu policijsku stanicu, on je zgubio svest, a zatim i preminuo u bolnici gde je hitno prebačen.

U međuvremenu, rezultati obdukcije pokazali su da je Ibrahim Baria preminuo od srčanog udara, a Komitet policijskog nadzornog tela otvorio je istragu zbog nehotičnog ubistva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.