U trendu

U eksploziji u fabrici poginule dve osobe, povređeno osam

MADRID – Radnici Hitne pomoći pronašli su danas beživotno telo u petrohemijskoj elektrani na severoistoku Španije, čime se broj poginulih u snažnoj eksploziji u toj fabrici, popeo na dve, dok je osam osoba povređeno, saopštile su vlasti.

Poginuli je pronađen ispod ruševina unutar postrojenja, rekao je Mikel Buč, regionalni šef katalonskog odeljenja za unutrašnje poslove, preneo je AP.

Preliminarna istraga pokazala je da je od snage eksplozije u fabrici u blizini obalskog grada Taragone poginula još jedna osoba u komšiluku, kada ga je pogodio komad metala, saopštile su regionalne vlasti.

Vlasti istražuju uzrok onoga što su opisale kao „hemijsku nesreću“ u prostorijama hemijskog proizvođača Ikokse.

U eksploziji je povređeno osam ljudi, koji su tamo radili, rekli su zvaničnici.

Izvršni direktor Ikokse Hose Luis Morlanes rekao je da se eksplozija dogodila u 20-tonskoj cisterni etilen oksida u delu postrojenja koji nije imalo nikakvih problema od kada je izgrađeno 2017. godine. Morlanes je rekao da kompanija istražuje uzroke eksplozije, ali da njeni inspektori nisu mogli da priđu mestu dok vatrogasci još rade.

Regionalni vatrogasci su saopštili da se oko 30 radnika borilo sa požarom tokom noći, koji je danas stavljen pod kontrolu.

(Tanjug)