U trendu

U eksploziji u Kabulu poginulo najmanje 7 osoba

KABUL – Najmanje sedam osoba je poginulo od posledica eksplozije automobila bombe, a 41 je povređena, među kojima i nekoliko dece, saopštio je zvaničnik talibana.

Do eksplozije je došlo dok su vernici napuštali džamiju u prestonici Avganistana Kabulu.

Još niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju, poslednju u nizu od kad su talibani preuzeli vlast u Avganistanu pre nešto više od godinu dana, preneo je AP.

Veliki gusti crni dim digao se u nebo, a pucnji eksplozije ođeknuli su u blizini džamije, koja se nalazi u diplomatskom kvartu avganistanske prestonice.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Abdul Nafi Takor rekao je da je vozilo sa eksplozivom bilo parkirano pored puta u blizini džamije i da je detonirano dok su vernici izlazili posle molitve petkom.

Dodao je da je uviđaj u toku, a da se policija nalazi na licu mesta.

„Mnogi ljudi su stradali ili su ranjeni“, rekao je očevidac Mohamed Basir i dodao da ne zna da li je eksploziv bio postavljen na putu ili je u pitanju auto-bomba.

Portparol kabulske policije Kalid Zadran rekao je da su vernici namerno napadnuti dok su izlazili iz džamije Vazir Akbar Kani, oblasti Kabula.

„Napad na džamije i vernike je neoprostiv zločin, nacija treba da sarađuje sa režimom u eliminisanju kriminalaca“, rekao je portparol talibanske vlade Zabihulah Mudžahid.

Misija Ujedinjenih nacija u Kabulu je na Tviteru objavila da je bombaški napad još jedan „gorki podsetnik na stalnu nesigurnost i terorističke aktivnosti u Avganistanu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.