U trendu

U HR uhapšena bivša tužiteljka i njen suprug

ZAGREB – U Hrvatskoj je jutros uhapšeno više osoba, među kojima su bivša tužiteljka Mirela Alerić Puklin i njen suprug Goran Puklin, potvrdio je hrvatskom portalu Index njihov advokat Ljubo Pavasović Visković.

Advokat tvrdi da ne zna zbog čega su njegovi klijenti uhapšeni, a portal nezvanično saznaje da su ova hapšenja povezana sa aferom „Agrokor“.

Mirela Alerić Puklin je, podsećaju, vodila predmet u slučaju Piruške Canjuge, jedne od okrivljenih u slučaju Agrokor, a sumnja se, piše Index, da je Alerić Puklin davala podatke Canjugi o sporu u predmetu koji je vodila protiv nje.

Portal podseća da je, iako ova hapšenja, kako se zasad čini, imaju veze sa slučajem „Agrokor“, bračni par Puklin poznat je i iz slučaja hapšenja Dragana Kovačevića, koji je bio na čelu firme Jadranski naftovod (Janaf), koje u mešovitom vlasništvu.

Kod Gorana Puklina pronađeno je oko četiri miliona evra za koje Uskok smatra da pripadaju Draganu Kovačeviću, bivšem šefu Janafa koji je takođe pao u jednoj od akcija Uskoka.

Mirela Alerić Puklin je, inače, podnela ostavku na tužiteljsku poziciju pošto je kod njenog muža pronađen novac za koji Uskok smatra da pripada Kovačeviću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar