U trendu

U izraelskim napadima na Gazu 23 poginulih

GAZA – Izraelske vazdušne snage gađale su danas ciljeve Islamskog džihada u Gazi, a ekstremisti su nastavili raketnu paljbu prema Izraelu nakon kratkog zatišja tokom noći, dok se broj poginulih Plestinaca popeo na 23, uključujući sedmogodišnjeg dečaka i dvojicu tinejdžera.

Izraelska vojska je saopštila da je više od 250 raketa ispaljeno na izraelska područja otkad su sukobi buknuli posle izraelskog vazdušnog udara u kome je ubijen visoki komandant Islamskog džihada, preneo je AP.

Najnoviji sukobi zaustavili su život u većem delu Izraela, škole su zatvorene u izraelskim područjima u blizini granice sa Gazom i nastavljena su ograničavanja javnih okupljanja.

U Gazi su škole i javne ustanove zatvorene drugi dan, a na ulicama je malo automobila, dok ljudi uglavnom borave u zatvorenim prostorima.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je na posebnom sastanku vlade da Izrael nema interes da proširi sukobe, ali je upozorio Islamski džihad, koga podržava Iran, da će Izrael nastaviti sa svojim akcijama sve dok ne prekinu sa ispaljivanjem raketa.

„Oni znaju da ćemo nastaviti da ih napadamo bez milosti „, rekao je Netanijahu i dodao: „Oni imaju jedan izbor: ili da zaustave ove napade ili da prihvate sve više i više napada“.

Palestinski zvaničnici su potvrdili da je u izraelskim vazdušnim napadima nastradalo najmanje 13 ekstremista i pet civila, među kojima dva tinejdžera stara 17 i 16 godina i sedmogodišnji dečak, dok je identit preostalih nastradalih nepoznat.

(Tanjug)

Napišite komentar