U trendu

U Kumrovcu se obeležava 130. godišnjica Titovog rođenja

KUMROVEC 21. maj (Tanjug) – Uz 130. godišnjicu rođenja Josipa Broza Tita, u Kumrovcu se ove subote održava tradicionalna manifestacija Dan mladosti – radosti koja je, u organizaciji Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije i Opštine Kumrovec, okupila više hiljada ljudi.

„Kada se ovoliki broj ljudi okupi, a dolaze sa skoro svih prostora bivše nam zajednicke države, onda se vrlo opravdano postavlja pitanje šta ih to okupi“, rekao je Jovan Vejnović, predsednik Saveza društava „Josip Broz Tito“, prenela je Hina.

„Razlog je sećanje, ne samo na prošlost, nego na vreme u kojem smo živeli i bogatije i sigurnije“, kazao je Vejnović.

Okupljenima se obratio i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić koji je istakao da mora da odgovori onima koji krivca za zločine koji su se dogodili na kraju Drugog svetskog rata traže na pogrešnoj strani.

„Krivci su oni koji su pokušali naci-fašizmom promeniti odnose u svetu. Krivci su oni koji su stvorili zlocinacki režim, oni koji su činili zločine četiri godine rata. To su krivci koji su nakon rata zbrisali, pobegli glavom bez obzira, ali zlato nisu zaboravili“, istakao je Mesić.

U Kumrovcu se okupilo više hiljada ljudi, a organizatori smatraju da je reč o najvećem ovogodišnjem okupljanju vezanom za Josipa Broza Tita na prostoru bivse SFRJ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar