U trendu

U napadu SAD poginulo devet članova jedne porodice

VAŠINGTON – Devet članova jedne porodice poginulo je u nedelju u američkom napadu dronom na vozilo terorističke grupe ISIS-K u stambenoj četvrti u Kabulu, javili su svetski mediji, posle čega je američka vojska priznala da je eksplozija „možda izazvala dodatne žrtve“.

Među poginulima je šestoro dece, od kojih je najmlađa dvogodišnja devojčica, rekao je brat jednog od ubijenih lokalnom novinaru koji radi za Si-En-En (CNN).

Ranije je jedan avganistanski zvaničnik izjavio je da je troje dece ubijeno u jučerašnjem napadu.

Rođak ubijenih je rekao da je reč o običnoj porodici, a ne o pripadnicima Islamske države.

Američka Centralna komanda navela je da su SAD „primile k znanju izveštaja o civilnim žrtvama“ i da „procenjuju mogućnost da u vazdušnom udaru ima ubijenih ili poginulih civila“.

Portparol Centralne komande Vilijam Urban rekao je da je snažna eksplozija koja je usledila nakon uništenja vozila „mogla da izazove dodatne žrtve“.

Vojni zvaničnici tvrde da je vozilo bilo puno eksploziva i da je inicijalni udar izazvao naknadne eksplozije.

Lokalni novinar, koji je posle udara posetio mesto događaja, rekao je za CNN da ne zna koji je materijal bio u automobilu, ali da je vozilo u vrlo lošem stanju.

On je rekao da su mu rođaci nastradalih kazali da su kod kuće bila parkirana dva automobila, i da su se u jednom otac i troje dece spremali da pođu na porodični skup.

SAD su juče izvele vazdušni napad dronom u Kabulu i pogodile automobil-bombu, za koji se veruje da je pripadao ISIS-K, ogranku terorističke takozvane Islamske države, koji je još jednom želeo da cilja aerodrom.

Neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane Amerike naveo je da je velika, sekundarna eksplozija, posle napada dronom, ukazala na to da je u automobilu bila velika količina eksploziva, preneo je Si-En-En.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.