U trendu

U Napulju protestuju majke zbog zatvaranja škola

RIM – Danas u Napulju protestuju majke, zajedno sa svojom decom, zbog odluke predsednika regiona Kampanja Vičenca de Luke da do kraja oktobra zatvori škole zbog porasta zaraženih od kvida-19, piše onlajn novina “Fanpejdz”.

Majke su se s decom okupile pred sedištem regionalne vade a na plakatima, između ostalog, piše da je “odluka o zatvaranju direktne nastave proizvela jedan od najcrnjih dana”.

Gradonačelnik Napulja Luiđi de Mađistris, koji se često ne slaže sa odlukama predsednika regiona, izjavio je za televiziju da će po njemu “škole ostati zatvorene sve do Božića”.

Po rečima De Mađistrisa, umesto zatvaranja škola, bilo je dovoljno uvesti neke mere kao što je različit raspored dolaska dece u školu, zatvoriti samo one škole gde je identifikovano žarište, i komibinovati nastavu u razredu i onlajn.

“Zatvaranjem škola rizikujemo pedagošku i obrazovnu katastrofu za celu generaciju”, izjavio je gradonačlenik Napulja.

Uporedio s nezadovoljnim majkama, u Napulju protestuju i vozači školskih autobusa koji su zbog zatvaranje škola ostali bez posla. Dugačka kolona od oko 40 “žutih autobuša” prošla je ka sedištu regionale vlade, piše “Fanpejdz”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.