U trendu

U nevremenu u Nemačkoj i Poljskoj poginulo pet osoba

BERLIN – Najmanje pet osoba izgubilo je život u nevremenu koje je u četvrtak pogodilo više evropskih zemalja, a povređeno je nekoliko ljudi.

Dve osobe su poginule u oluji koja je zahvatila delove Nemačke, rušila drveće, izazvala prekide struje i poremetila vazdušni i železnički saobraćaj.

U centralnoj nemačkoj saveznoj pokrajini Saksonija-Anhalt poginule su dve osobe kada se na njihove automobile srušilo drveće, objavile su vlasti, prenose lokalni mediji.

U Hamburgu zbog olujnog vremena tri osobe su zadobile lakše povrede na trajektu u koji je udario talas i razbio stakla. Nemačka meteorološka služba DWD objavila je više upozorenja o dolasku oluje i najavila da bi opasni uslovi mogli potrajati nekoliko dana, do subote.

U Poljskoj su vetrovi dostizali brzinu do 125 kilometara na sat i teško oštetili oko 500 kuća, nosili krovove, rušili drveće i izazvali nestanak struje za više od 324.000 domaćinstava širom zemlje.

Dvojica radnika poginula su, a još dvojica su povređena kada je oluja prevrnula dizalicu na gradilištu u Krakovu. Još jedan muškarac poginuo je na zapadu Poljske kada se na njegov automobil srušilo drvo, preneli su lokalni mediji.

Pogođena je i Češka, gde je više od 300.000 domaćinstava ostalo bez struje i jako je poremećen saobraćaj jer srušeno drveće blokira puteve i železničke pruge.

Troje dece povređeno je u nesreći na jugozapadu zemlje i smešteno u bolnicu.

Oluje su oštetile ili uništile mnoge krovove u čitavoj zemlji.

U Holandiji, pogođenoj naletima vetra od 100 kilometara na sat, jedan policajac povređen je u padu krova sa zgrade u Duivenu u blizini Arnhema, objavio je javni servis NOS.

Vatrogasci su izvukli dvoje povređenih iz automobila na koji je palo stablo u gradu Masluisu, na jugu zemlje.

Na aerodromu Shipfol u Amsterdamu, KLM, holandska avio kompanija najavila je da će otkazati gotovo 170 letova zbog oluje u petak. Otkazivanja letova i poremećaja saobraćaja ima i u drugim evropskim državama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar