U trendu

U poplavama u Iranu nastradalo najmanje 53 ljudi

TEHERAN – U poplavama usled intenzivnih padavina koje su zahvatile područja u blizini Teherana, u Iranu, nastradalo je najmanje 53 ljudi, saopštili su danas iranski zvaničnici.

Mehdi Valipur, šef odeljenja za hitne operacije u Društvu Crvenog polumeseca, izjavio je za iransku državnu televiziju da se 16 ljudi i dalje vodi kao nestalo nakon dvodnevnih poplava koje su pogodile 400 gradova i sela u 18 od 31 iranske provincije, prenosi Rojters.

Mnogi autoputevi su zatvoreni, a najgore je pogođeno područje Firuz Ku, u podnožju planine Alborz severoistočno od glavnog grada Teherana, gde je poginulo najmanje desetoro ljudi, izjavio je guverner Teherana Mohsen Mansuri za državnu televiziju, navodi britanska agencija.

Poplave su i danas pustošile severne oblasti provincije Teheran, rekao je on, dodajući da uprkos ponovljenim upozorenjima, planinari i dalje idu ka Firuzu Ku, prenosi Rojters.

Grad Firuz Ko, koji je udaljen oko 140 kilometara od Teherana, omiljeno je utočište za turiste zbog hladnih letnjih temperatura, a staze u ovoj oblasti su popularne među planinarima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar