U trendu

U Portoriku 109.000 korisnika i dalje bez struje zbog Fione

NJUJORK – Procenjuje se da je danas 109.000 korisnika i dalje bez struje u Portoriku, dve nedelje nakon što je uragan Fiona izazvao nestanak struje na ostrvu sa 3,3 miliona ljudi.

Fiona je pogodila Portoriko 18. septembra, otprilike pet godina nakon što je uragan Marija takođe uništio elektroinstalacije na ostrvu.

Pošto je pogodila Portoriko i Dominikansku Republiku, Fiona se okrenula na sever i ustremila se na istočnu Kanadu 24. septembra, ostavljajući više od trećine Nove Škotske bez struje.

Kanadska energetska kompanija saopštila je da je oko 13.800 kupaca danas još uvek bez struje u provinciji Nova Škotska, što je pad sa jučerašnjih 24.500.

LUMA Energdži, koja upravlja elektromrežom u Portoriku, iznela je podatke da je oko 109.000 korisnika bilo bez usluge danas, u odnosu na jučerašnjih 120.000.

Taj tempo obnove, iako spor, bio je brži nego posle uragana Marija kada skoro svih 1,5 miliona kupaca nije imalo struju nedelju dana, a 11 meseci je bilo potrebno da se vrati struja svim kupcima.

LUMA Enerdži je saopštila da je, do jučce, obnovila uslugu za 1,374 miliona, ili oko 94 odsto svih kupaca, a da je u planu da se obnovi usluga za 90 odsto kupaca u najteže pogođenim oblastima do 6. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar