U trendu

U Pridnestrovlju uveden crveni nivo terorističke pretnje

TIRASPOLJ – U samoproglašenoj Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici (PMR) uveden je crveni nivo terorističke pretnje, koji predviđa donošenje dodatnih mera za osiguranje bezbednosti pojedinca, društva i države, objavljeno je na sajtu predsednika PMR Vadima Krasnoselskog.

Navodi se da je „u terorističkim napadima“, oštećena zgrada Ministarstva državne bezbednosti PMR u Tiraspolju, vojni deo kod sela Parkani i kule radio-televizijskog centra kod sela Majak.

Pridnjestrovlje se nalazi na istoku Moldavije i 1990. godine se
otcepilo od te države nakon kratkog građanskog rata posle raspada Sovjetskog Saveza. Ima oko 500.000 stanovnika, a Rusija tamo ima oko 1.500 vojnika koji služe kao mirovne snage.

Lider Pridnjestrovlja je održao sastanak Saveta za bezbednost, a glavne teme bile su, kako je navedeno, „teroristički napadi na infrastrukturne objekte i državne institucije republike“, prenosi RIA Novosti.

Članovi Saveta bezbednosti PMR su nivo opasnosti ocenili kao kritičan.

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova samoproglašenog Pridnjestrovlja, na istoku Moldavije, saopštilo da je danas došlo do dve eksplozije u selu Majak, u Grigoriopoljskoj oblasti.

Eksplozije su onesposobile dve najjače antene radio centra koji emituje program ruskog radija.

Pridnjestrovlje je privuklo pažnju svetske javnosti nakon što je vršilac dužnosti komandanta ruskog Centralnog vojnog okruga Rustam Minekajev 22. aprila izjavio da Rusija planira da preuzme punu kontrolu nad Donbasom i južnom Ukrajinom, dodajući da će to pružiti mogućnost pristupa Pridnjestrovlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar