U trendu

U Ravnicama kod Novog Grada deminiranje terena

BANJALUKA – Na lokaciji pored reke Une u Ravnicama kod Novog Grada, gde je u toku deminiranje prostora površine 6.900 metara kvadratnih, deminerski tim do sada nije pronašao neeksplodirana sredstva.

„Deminiranje je počelo u četvratk, i rađeno je manuelno, a od danas su uvedene prege specijalno obučenog deminerskog psa i vodiča“, rekao je Jovan Savić vođa organizacije koja se bavi deminiranjem „In dimajning“ Pale.

Istakao je da je reč je o površini od 6.952 metra kvadratna na kojoj se očekuju protivtenkovske mine.

„Za sada na ovoj lokaciji nije bilo naznaka. Na terenu je osam deminera i planirano je da posao bude zavšen u četvrtak, 13. aprila. Stanovnici Ravnica ističu da im je poznato da je područje uz Unu bilo minirano pa su oprezno pristupali tom mestu. Idemo mi na Unu i tako nekako s laganom zebnjom. Ideš na ono mesto gde je neko hodao, gde je već bio. Postoji onaj znak ‘mine’ i onda je to malo nezgodno“, kaže Ranko Babić, prenela je RTRS.

Čitavo područje opštine Novi Grad koje se nalazi uz reku Unu bila je linija odbrane Novog Grada. Od Novog Grada uzvodno uz Unu desna obala je još ranije očišćena i pristupačna je.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.