U trendu

U Skupštini CG u toku sastanak lidera, prisutan Đukanović

PODGORICA – U crnogorskoj skupštini u toku je drugi sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka s ciljem prevazilaženje političke i institucionalne krize, kome ovog puta prisustvuje i predsednik DPS i države Milo Đukanović, ali ne i lidera Demokratskog fronta.

Ispred Demokratskog fronta ovog puta prisutne su poslanice Branka Bošnjak, Maja Vukičević i Simonida Kordić, a ispred Albanske alternative Maraš Dukaj.

Prvi sastanak lidera parlamentarnih stranaka održan početkom meseca nije bio uspešan, jer su lidera DF nanpustili sednicu zbog nedolaska Đukanovića.

Sastanku prisustvuju lider Demokrata Aleksa Bečić, predsjednik SNP-a Vladimir Joković, predsjednik SDP-a Raško Konjević, kao i Ervin Ibrahimović (BS), Damir Šehović (SD), Miodrag Lekić (DEMOS), Genci Nimanbegu (Albanska lista), Srđan Pavićević (CIVIS), Goran Danilović (Ujedinjena), Maksim Vučinić (RP) i Andrija Popović (LP).

Đurović je ranije za portal RTCG rekla da su glavne teme sastanka izbor sudija Ustavnog suda, kompletiranje Sudskog saveta, izbor VDT-a i sprovođenje izborne reforme oko kojih se mora naći minimum saglasnosti.

„Vremena za čekanje više nema, kao ni izgovora i opravdanja za odlaganje onoga što je davno trebalo da uradimo“, rekla je Đurović.

Poručila je da su političari u obavezi da građane izvedu iz stanja tenzije.

„Građani su umorni od naših stalnih nesuglasica i prebacivanja odgovornosti i traže da pronađemo način za odblokiranje institucija i nastavak evropskog puta Crne Gore. Kao odgovorni političari, dužni smo da ih izvedemo iz stanja tenzije koje traje neprimereno dugo i da im konačno stvorimo uslove za bolji život“, rekla je Đurović.

Zbog toga, istakla je, traži od političkih subjekata da se na današnjem sastanku pojave na nivou lidera i da tom susretu damo neophodnu dozu ozbiljnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar