U trendu

U špansku enklavu u Africi ilegalno ušlo 2.700 Marokanaca

MELILJA – Više od 2.700 marokanskih državljana danas jeilegalno ušlo u špansku enklavu na severu Afrike, Seutu, prenelo je nekoliko španskih medija pozivajući se na informacije od predstavnika španskih vlasti u Seuti.

Među 2.700 migranata bilo je 700 maloletnika, javio je Rojters pozivajući se na novine „El Pais“ i agenciju Evropa pres.

Oni su citirali španske policijske izvore, koji su optužili Maroko da je pasivno štitio granice u vreme pojačanih diplomatskih tenzija između dve zemlje.

Ranije u toku dana, više od 100 Marokanaca, uključujući dve porodice sa decom, doplivalo je do Seute.

Grupe Marokanaca su rano jutros stigle do grada Seuta plivajući oko nasipa u pograničnom području poznatom kao Benzu, kao i nekoliko desetina ljudi koji su pristigli na plažu Tarahal, izjavio je portparol delegacije španske vlade u Seuti, a prenela agencija AP.

Portparol je rekao da ne može da navede tačan broj, ali je rekao da ih je „više od 100“ i da ih policija identifikuje.

Takođe je naveo da su španske vlasti u kontaktu sa svojim marokanskim kolegama, ali da je prerano reći da li će Marokanci biti deportovani.

Na hiljade afričkih migranata pokušava svake godine da uđe u španske enklave Seuta i Melilja, nadajući se boljem životu u Evropi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.