U trendu

U toku protest Nezavisnog sindikata policije ispred Vlade CG

PODGORICA – Ispred zgrade crnogorske vlade u toku je najavljen protest Nezavisnog sindikata policije, a predsednik ovog sindikata Igor Rmandić poručio je da policajci više ne veruju obećanjima te da će ih zadovoljiti samo konkretni potezi, a osnovni zahtev je poboljšanje materijalnog položaja.

Rmandić je neposredno pre protesta u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ TVCG naveo da je razlog protesta nezadovoljstvo policijskih službenika koji su, kako je kazao, praktično dovedeni na prosjački štap.

„Danas crnogorski policajac radi za minimalnu zaradu u državi, ako odbijemo neke dodatke koji su uključeni u platu, a za koje mi smatramo da treba da budu izdvojeni iz zarade, naš položaj u društvu, kako materijalni, tako i pravni, je doveden na najniže moguće grane u proteklih nekoliko decenija. Mi pokušavamo policijskog službenika da postavimo na mesto koje smatramo da mu pripada, i koje po važnosti i težini posla zaslužuje u ovom društvu“, kazao je Rmandić.

Rekao je i da je jedan od zahteva bolja pravna zaštita policijskih službenika, bolja opremljenost, obučenost policajaca kako bi oni mogli da na najbolji način obavljaju svoje zadatke.

Svoje zahteve sindikat je uputio ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću i premijeru Dritanu Abazoviću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar