U trendu

U Trebinju počinje Samit energetike, učestvuju Dodik i Sijarto

TREBINJE – U Trebinju danas počinje četvrti Samit energetike „SET Trebinje 2023“ na kome će se okupiti 720 učesnika, a kome će prisustvovati predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Oni će učestvovati na ovom samitu u okviru bilateralnog susreta: „Energetska stabilnost i energetska nezavisnost u regionu“, a prethodno će Dodik i Sijarto imati tet-a-tet sastanak.

Dodik je izjavio da se raduje susretu sa ministrom spoljnih poslova Mađarske, navodeći da je Mađarska zainteresovana za investiranje u konkretne projekte.

Samit se održava pod sloganom „Energetska stabilnost zapadnog Balkana“ u organizaciji Elektroprivreda Republike Srpske, grada Trebinje i preduzeća SET Trebinje.

Odgovore na ključna pitanja energetske budućnosti učesnici Samita će na panelima imati priliku da čuju od gotovo 40 vodećih lidera u elektroindustriji iz zemalja regiona.

Nakon otvaranja samita, sledi plenarna sesija „Ubrzanje regionalnog održivog plana i prelaz na čistu energiju – uloga EU“, a potom devet panela tokom tri dana trajanja samita, do petka, 24. marta, kada se ovaj skup završava.

Samitu će prisustvovati i premijer Srpske Radovan Višković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar