U trendu

U Velikoj Britaniji će danas biti prikazan dokumentarac o princezi Dajani

U Velikoj Britaniji će danas prvi put biti emitovan na televiziji dokumenatrni film o pokojnoj princezi Dajani i pored rasprave u britanskom društvu, pošto princeza u filmu evocira svoj ljubavni život i neuspeli brak s princom Čarlsom.

Protiv emitovanja filma na televiziji bio je Dajanin brat, Čarls Spenser, ali je Čenel 4 i pored toga naveo da će dokumentarac ipak biti prikazan kako je predvidjeno u programu, u nedelju, 6. avgusta.

Prijatelji princeze smatraju da je dokumenarni film „provokacija“, dok je Dajanin bivši telohranitelj Ken Vorf nedavno rekao da bi britanska princeza želela da takav film bude prikazan.

Film „Diana: In her own words“ (Dajana: Njenim sopstvenim rečima) snimljen je na osnovu video snimaka od 1992. do 1993. godine koje je napravio Piter Setelen, profesor dikcije princeze, poginule 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Film je već prikazan 2004. godine na američkoj televizijskoj mreži En-Bi-Si (NBC) posle sudske bitke s Dajaninom porodicom, ali nikada nije prikazan u Velikoj Britaniji, iako je svima dostupan na raznim platformama poput JuTjuba.

Dajana u filmu govori kako je razmišljala da pobegne iz Bakingemske palate 80-ih godina sa svojim telohraniteljem Barijem Manakijem, u kojeg se zaljubila, a koji je 1987. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Princeza čak pominje da je njen ljubavnik „možda eliminisan“. U filmu Dajana takodje govori o bračnim problemima s princom Čarlsom i kritikuje kraljevsku porodicu, posebno kraljicu Elizabetu Drugu, od koje, kako navodi, nije imala podršku.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike