U trendu

U Višem sudu u Podgorici saslušan Čađenović

PODGORICA – Specijalni tužilac Saša Čađenović, kojeg Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja u četiri postupka, saslušan je danas u Višem sudu u Podgorici.

Sudija za istragu Višeg suda Goran Šćepanović treba da odluči o predlogu specijalnog tužioca Miloša Šoškića da Čađenoviću odredi pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i saučesnike, preneo je portal CdM.

„Specijalno državno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv uhapšenog specijalnog tužioca za organizovani kriminal Saša Čađenović kojeg terete da je sredinom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer“, kazao je novinarima nakon saslušanja Čađenovića, njegov branilac advokat Lazar Aković.

Čađenović je uhapšen u petak po nalogu SDT, koje ga sumnjiči da je sredinom 2020. godine postao član organizovane kriminalne grupe „kavači“.

Tokom saslušanja je negirao krivicu, ali mu je specijalni tužilac Miloš Šoškić odredio zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od uticaja na svedoke i saučesnike.

Advokat Lazar Aković uložio je žalbu na to rešenje, koja je odbijena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar