U trendu

Ubica-izumitelj pobegao iz zatvora u kom služi doživotnu kaznu (video)

Danac Peter Madsen, osuđen za mučenje i ubistvo švedske novinarke Kim Val na svojoj podmornici domaće izrade, pobegao je iz prigradskog zatvora u Kopenhagenu gde služi doživotnu kaznu, ali je pronađen danas u okolini.

Tabloid „Ekstra Bladet“ objavio je snimak Petera Madsena kako sedi u travi sa rukama iza leđa, dok se policija nalazi u daljini, preneo je AP.

Policija je navela na Tviteru da je muškarac uhapšen nakon bekstva i da se istražitelji nalaze na licu mesta, koje su okružili.

Madsen je 2018. godine na Gradskom sudu u Kopenhagenu osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva Kim Val, 30-godišnje novinarke iz Švedske, koju je 2017. godine namamio na svoju podmornicu, uz obećanje da će joj dati intervju.

On je raskomadao njeno telo i bacio ga u more.

Madsen je negirao da je ubio Valovu. Tvrdi je da je ona slučajno preminula u podmornici, ali je priznao da je delove njenog tela bacio u Baltičko more.

Doživotne kazne u Danskoj obično znače 16 godina zatvora, ali se osuđenici ponovo procenjuju kako bi se utvrdilo da li bi predstavljali opasnost za društvo, ako bi bili pušteni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar