U trendu

Udovica ubijenog predsednika vratila se kući nakon lečenja

PORTO PRENS – Martin Moiz, udovica ubijenog predsednika Haitija, vratila se kući nakon što je na Floridi lečena zbog rana zadobijenih u napadu.

Ona je u subotu sletela u Porto Prens, noseći pancir i s povređenom rukom koja je bila u zavoju, prenosi BBC.

Žovenel Moiz ubijen je 7. jula, a njegova supruga je tada povređena i prebačena na lečenje u bolnicu u Majamiju na Floridi.

Zvaničnik Haitija napisao je na Tviteru da se Martin vratila u zemlju kako bi se pripremila za sahranu svog supruga sledeće nedelje.

Martin Moiz se nekoliko puta oglasila nakon atentata, za koji je policija optužila grupu stranih plaćenika, uglavnom Kolumbijaca.

Ona je iz bolnice poslala glasovnu poruku u kojoj je opisala trenutak kada su atentatori ubili njenog supruga nakon što su im usred noći upali u kuću. Rekla je da se napad dogodio tako brzo da njen suprug nije mogao da kaže ni jednu reč.

Žovenel Moiz (53) bio je predsednik Haitija, najsiromašnije države u Americi, od 2017. godine. Bio je suočen sa optužbama za korupcijum, a početkom ove godine na Haitiju su održane demonstracije protiv njegove vlasti.

Policija Haitija smatra da je ubistvo izvršila grupa uglavnom stranih plaćenika, u kojoj je bilo 26 Kolumbijaca i dvojica Amerikanaca sa Haitija.

Najmanje 20 članova grupe je uhapšeno, trojicu je policija ubila, a pet je još u bekstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.