Uhapšen čovek zbog ilegalnog zatvaranja jedne porodice na imanju u Holandiji

Holandsko tužilaštvo je danas saopštilo da je jedan 58-godišnjak uhapšen posle otkrića šestočlane porodice koju je, odsečenu od sveta, držao protiv njihove volje na jednom izolovanom imanju i jer im je oštetio zdravlje.

Porodicu koju čine otac i petoro dece između 18 i 25 godina, policija je našla u ponedeljak u „maloj, zatvorenoj sobi“ unutar usamljene seoske kuće u selu Ruinervold, na severu Holandije, gde su godinama živeli kao pustinjaci, kako pišu mediji, „čekajući kraj sveta“.

Muškarac uhapšen u utorak nije otac, saopštila je policija.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Austrije je danas rekao da je uhapšeni austrijski državljanin, rođen u Beču.

Po holandskim i austrijskim medijima, tog čovek su u Holandiji znali kao „Jozefa, Austrijanca“ dok je nekoliko godina živeo s grupom mladih.

Holandski tužioci nisu dostavili informacije o državljanstvu osumnjičenog.

Policiju je na problem te porodice upozorio jedan od sinova koji ima oko 25 godina. On je u nedelju uveče u „konfuznom stanju“ došao u seosku kafanu gde je to prijavio vlasniku koji je obavestio policiju.

Po navodima medija, taj mladić ima nalog na „Fejsebuku“ pod imenom „Jan“, a posle devet godina prvi put je bio aktivan na toj društvenoj mreži u junu.

Po lokalnom televizijskom kanalu RTV Drente, ta porodica je jela povrće koje je uzgajala i imala jednu kozu. Svi su živeli u jednoj sobi „čekajući kraj sveta“.

Neki od njih „nisu imali pojma o postojanju drugih ljudi“ u svetu, dodao je taj medij.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.