U trendu

Uhapšen otac, primoravao maloletnu ćerku na udaju da bi zaradio

PODGORICA – Budvanska policija uhapsila je I. B. koji je, kako se sumnja primoravao maloletnu ćerku na sklapanje braka sa nepoznatom osobom u Nemačkoj, od čega bi zaradio 30.000 evra, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Uhapšeni I. B. je, kako se sumnja, počinio krivično delo trgovina ljudima na štetu svoje maloletne ćerke na način što je, zloupotrebom odnosa poverenja i zavisnosti, vrbovanjem i dovođenjem u zabludu da će joj se život promeniti na bolje.

On je primoravao svoju maloletnu ćerku na sklapanje braka sa nepoznatim licem u Nemačkoj, a sve u cilju pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 30.000 evra.

Takođe, sumnja se da je I.B. zloupotrebom odnosa poverenja i zavisnosti, duži niz godina primoravao svoju decu da prosače po ulicama Podgorice i Budve.

„Sav novac koji bi sakupili prosačenjem su predavali svome ocu“, navodi se i saopštenju.

Protiv ovog lica i njegove supruge je u prethodnom periodu podneto 13 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i ugrožavanja mentalnog zdravlja i spokojstva svoje maloletne dece jer ih nisu sprečavali u prosačenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar