U trendu

Uhapšena bivša ministarka regionlanog razboja i fondova EU

ZAGREB – Po nalogu Kancelarije evropskog javnog tužioca u Zagrebu, policija je danas uhapsila bivšu ministricu regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac i direktora Centralne agencije za finansiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislava Petrica, kao i još dve osobe.

U saopštenju ove kancelarije se navodi da su oni uhapšeni u saradnji evropskog javnog tužitelja i hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i da su u toku „hitne dokazne radnje“.

Oni se sumnjiče da su počinili krivična dela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU i Centralnoj agenciji za finansiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatickog sistema.

Iz Direkcije policije saopšteno je da je reč o sumnjicom poslu izrade softvera teškog oko 16,2 milijuna kuna, koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske Unije u vreme dok mu je na celu bila Gabrijela Žalac dodelilo firmi Ampelos, prenela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.