U trendu

Uhapšeno 18 lica, falsifikovali karte britanske železnice

HAG – Zajedničkom akcijom britanskih i rumunskih vlasti, danas je „razbijena“ organizovana kriminalna grupa koja je bila uključena u prevaru sa karticama za železnicu.

Istovremeno su izvršeni pretresi na više adresa u Velikoj Britaniji i Rumuniji, a kao rezultat akcije 16 osoba je uhapšeno u Londonu i jedan u Lesteru u Velikoj Britaniji, dok je vođa ove kriminalne grupe uhapšen u Rumuniji, saopštio je Evropol.

Pre 12 meseci, britanska Transportna policija, zajedno s rumunskom Upravom za istrage i organizirani kriminal i rumunskom policijom, pokrenula je istragu protiv organizovane kriminalne grupe koja se bavi falsifikovanjem putnih kartica na britanskoj železničkoj mreži

Pripadnici britanskog železničkog osoblja su kontrolom otkrili lažne kartice i upozorili vlasti, koje su pokrenule ovu sveobuhvatnu istragu uz podršku Rumunije, Evropola i Evrodžasta.

Istraga je otkrila da su ukupni gubici britanskih železnica zbog ove prevare bili blizu 20 miliona evra. Članovi bande su optuženi za zločine kao što su prevare, učešće u kriminalnoj organizaciji i za informatički kriminalitet. U toku su dalje istražne radnje ove organizovane kriminalne grupe.

Evropol je pomogao operaciju na licu mesta sa svojom mobilnom kancelarijom u Rumuniji, a Evrodžast je podržao nacionalne krivične istrage osnivanjem zajedničkog istražnog tima (JIT) između Britanije i Rumunije, koji je za ovu akciju dobio i značajna novčana sredstva, navodi se u saopštenju Evropola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.