U trendu

Ujedinjena Crna Gora predala potpise za kandidaturu Danilovića

PODGORICA – Funkcioneri Ujedinjene Crne Gore predali su danas stručnoj službi Državne izborne komisije (DIK) potpise podrške predsedničkoj kandidaturi lidera te stranke Gorana Danilovića.

Član Glavnog odbora Ujedinjene Crne Gore Milivoje Brdža Brković rekao je za RTCG da očekuju da će u toku dana biti prihvaćena kandidatura Danilovića.

„Otišli smo korak dalje, pa smo tražili da fizički prisustvujemo numerisanju obrazaca“, naveo je Brković.

DIK je u sredu utvrdio da nedostaje 2.269 validnih potpisa za kandidaturu Danilovića i njemu je tada dat rok od 48 sati da otkloni nedostatke.

Lider Ujedinjene tvrdio je da je neko brisao podatke sa obrazaca, i na taj način učinio 316 obrazaca nevalidnim.

DIK je potom spornu dokumentaciju uputio Specijalnom državnom tužilaštvu.

Rok za predaju DIK-u kandidatura za predsednika Crne Gore ističe u ponoć, a očekuje se da će u toku dana kandidature predati i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

DIK je do sada utvrdio predsedničke kandidature lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Predstavnici Demokratske partije socijalista predali su DIK-u kandidaturu lidera te stranke Mila Đukanovića za učešće na predsjedničkim izborima.

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar