U trendu

Ukrajina zaplenila imovinu ruskog biznismena Usmanova vrednu 54 miliona dolara

MOSKVA – Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) saopštila je da je zaplenila imovinu kompanije koja je navodno u vlasništvu ruskog biznismena Ališera Usmanova u vrednosti od 54 miliona dolara.

„Služba bezbednosti nastavlja da identifikuje i blokira imovinu predstavnika koji podržavaju Kremlj i korporacija uključenih u finansiranje rata protiv Ukrajine“, navodi se u objavi SBU na njihovom kanalu na društvenoj mreži Telegram.

U objavi se dodaje da je istražnim i operativnim radom zajedno sa detektivima SBU zaplenjeno više od 160.000 tona rude gvožđa, za koju je utvrđeno da pripada kompaniji ruskog oligarha, Usmanova, koji je deo najužeg kruga najvišeg vojnog i političkog rukovodstva Kremlja.

Dodaju da je je ruda uskladištena u nekoliko morskih luka u zemlji, bez navođenja tačne lokacije.

Kako su saopštili, pokrenut je postupak za prenos zaplenjene imovine, kao i postupak istrage i upravljanje imovinom stečenom korupcijom i drugim krivičnim delima.

„U toku su sveobuhvatne mere kako bi se otkrila sva skrivena imovina ruskih oligarha uključenih u pripremu i sprovođenje agresije na Ukrajinu. Istražne i operativne radnje vrše službenici SBU zajedno sa detektivima Biroa za ekonomsku sigurnost pod procesnim rukovodstvom Tužilaštva“, zaključuje se u objavi na društvenoj mreži Telegram.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar