U trendu

Ukrajina:Vode se borbe oko Marijupolja, Rusija:Predala se još 134 vojnika

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u saopštenju navodi da se napad Rusije na Ukrajinu nastavlja u punom obimu, prenosi Ukrinform.

Prema ukrajinskim podacima, Rusija nastavlja da gradi avijacionu grupu u blizini istočne granice Ukrajine, da jača artiljerijske jedinice i optimizuje postojeće sisteme kontrole, obaveštajne i medicinske podrške.

Ministarstvo odbrane Rusije: Predala se jos 134 ukrajinska vojnika u Marijupolju

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je danas da su se još 134 ukrajinska vojnika predlala u Marijupolju.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštio je da je među njima 14 oficira, prenosi RIA Novosti.

Uništeni ukrajinski avion, helikopter i dron na aerodromu

Visokopreciznim oružjem noćas su uništeni ukrajinski borbeni avion MiG-29, helikopter Mi-8 i dron Bajraktar na aerodromu Dnjepar, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Naveo je da su uništena i dva ukrajinska skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u naseljima Velika Mihajlovka i Bogatir, prenosi RIA Novosti.

London:Gradovi Kramatorsk i Kostjantinivka na udaru

Ukrajinski gradovi Kramatorsk i Kostjantinivka verovatno će biti na udaru ruskih snaga na sličan način kao i drugi urbani centri, saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane.

U poslednjem izveštaju o ratu u Ukrajini, to ministarstvo navodi da su „široko rasprostranjeni raketni i artiljerski udari i napori da se snage koncentrišu za ofanzivu“ pokazali da se Rusija vraća tradicionalnoj vojnoj doktrini, preneo je Rojters.

Foto:AP Photo/Alexei Alexandrov

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.