U trendu

Ukrajinske trupe gađale naselje Golmovski u DNR

MOSKVA – Ukrajinske trupe su jutros gađale naselje Golmovski u DNR, ispalivši osam granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Ukrajinske snage su nešto ranije gađale Petrovski deo Donjecka, ispalivši četiri granate kalibra 122 milimetra, objavilo je predstavništvo DNR.

U međuvremenu, čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da se veći deo grada Popasna u LNR nalazi pod kontrolom Oružanih snaga Rusije, a glavne ulice i centralni regioni su „očišćeni“, prenosi Sputnjik.

Kadirov je u subotu izjavio da je ovaj grad blokiran i da je 80 odsto pod kontrolom ruskih snaga.

„Vojnici čečenskih specijalnih snaga uzeli su pod kontrolu veći deo Popasne. Glavne ulice i centralni delovi grada potpuno su očišćeni. Ostaci neonacista se u svojim rupama bore u uzaludnom pokušaju da izbegnu neizbežnu kaznu“, napisao je Kadirov na svomu kanalu na Telegramu.

On je dodao da je takav ishod bio neminovan i da je samo bilo pitanje vremena. Čačenski lider je takođe izrazio uverenje da će svi zadaci koje je Putin postavio biti ispunjeni i ciljevi postignuti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar