U trendu

UN: Ne treba kaznjavati zenu koja je protestovala na RUS TV

ŽENEVA – Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava pozvala je danas ruske vlasti da se postaraju da žena koja je prekinula uživo emitovanje emisije na ruskoj televiziji „Prvi kanal“ ne bude kažnjena, jer je iskoristila svoje pravo na slobodu govora.

Portparolka Kancelarije UN za ljudska prava Ravina Šamdasani rekla je na brifingu u Ženevi da ruske vlasti treba da obezbede da žena „ne bude suočena sa odmazdom zbog ostvarivanja svog prava na slobodu izražavanja,“ prenosi agencija Rojters.

Zvanični Kremlj ranije danas je okarakterisao kao huliganizam postupak žene koja je prekinula uživo emitovanje informativne emisije na ruskom državnom „Prvom kanalu“ kako bi osudila sukob u Ukrajini.

„Što se tiče ove žene, to je huliganizam“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima, a prenosi agencija Rojters.

Peskov je, takođe, pohvalio „Prvi kanal“ zbog, kako je rekao, kvalitetnog i objektivnog programa.

Naime, jedna žena demonstrant je, u očiglednom činu neslaganja sa ruskom akcijom u Ukrajini, prekinula juče glavnu informativnu emisiju tog kanala sa transparentom kojim je pozvala gledaoce da „ne veruju propagandi“ i da „zaustave rat“ u Ukrajini, uz osudu rata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.