U trendu

UNICEF šalje 3.000 koncentratora kiseonika Indiji

NJU DELHI/KATMANDU – Unicef je poslao ključni materijal, uključujući 3.000 koncentratora kiseonika, dijagnostičke testove, medicinski pribor i drugu opremu kako bi pomogao Indiji u borbi sa smrtonosnim talasom pandemije kovid-19, saopštio je Unicef..

Pored koncentratora kiseonika, Unicef je isporučio više od 500 visokoprotočnih nazalnih kanila i 85 mašina za RT-PCR testiranje na kovid-19, a osim toga podržava nabavku i ugradnju 25 kiseoničkih postrojenja za bolnice na severoistoku Indije i u saveznoj državi Maharaštra i ugradnju više od 70 termalnih skenera na raznim tačkama ulaska u zemlju, navodi se u saopštenju.
Uz istovremeno pružanje hitne podrške zdravstvenom sistemu, Unicef podržava Vladu Indije u obezbeđivanju da ključne usluge za najugroženiju decu nastave da funkcionišu.

UNICEF takođe pruža stručnu podršku vladi i partnerima kako bi omogućio nastavak učenja od kuće za 12,3 miliona dece u 17 saveznih država.
Kako je salpštenpo, Unicefu je potreban 21 milion dolara za hitnu isporuku dodatne opreme za testiranje, materijala i kiseoničkih proizvoda u Indiji, kao i više od 50 miliona dolara za intervencije kojima se spasavaju životi u vezi sa pandemijom kovid-19 u različitim sektorima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.