U trendu

Upad anarhista u vilu ruskog oligarha Deripaske u Londonu

LONDON – Članovi jedne britanske anarhističke grupe zauzeli su jednu vilu u centru Londona koje se dovodi u vezu sa ruskim oligarhom Olegom Deripaskom, javio je BBC.

Anarhistička grupa Mreža anarhističke akcije saopštila je da zauzima vilu na trgu Belgrejv u znak protesta „protiv ruske invazije na Ukrajinu, kao izraz solidarnost sa narodom Ukrajine i ruskim građanima koji nisu pristali na ratno ludilo“, prenosi BBC.

Iz ove organizacije poručuju da će uzurpirana imovina poslužiti za „podršku izbeglicama, za Ukrajince i ljude svih nacija i etničkih pripadnosti“.

Neki od pripadnika Mreža anarhističke akcije potvrdili su novinarima da u vili nema tople vode ni hrane, što sugeriše na to da u toj kući već izvesno vreme niko nije živeo.

Britanski anarhisti kažu da ne nameravaju da žive ili spavaju u vili u koju su upali, već će se u njoj smenjivati na dežurstvima.

Prošle nedelje, Ujedinjeno Kraljevstvo je dodalo i Olega Deripasku, industrijalca koji ima bliske veze sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, na listu ljudi koji su pod sankcijama.

Deripaska je pod američkim sankcijama još od od aprila 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.