Upozorenje 3. nivoa za ledenu snežnu oluju koja stiže u SAD

VAŠINGTON – Sektor za praćenje oluja Nacionalnog meteorološkog centra SAD izdao je upozorenje 3. nivoa od pet postojećih, za ledenu oluju koja stiže u Ameriku.

Amerikanci se masovno pripremaju za dolazak velikog olujnog sistema koji će, kako se prognozira, doneti najveće snežne padavine u poslednjih 10 godina.

U državama Vajoming i Nebraska izdato je upozorenje na ledenu oluju koja će najpre zahvatiti zapadne delove SAD, a potom će se sporo premeštati preko centralnih delova Amerike ka istočnoj obali, prenosi CNN.

Nevreme praćeno niskim temperaturama doneće ledene kiše i sneg, koji će u nekim delovima Amerike formirati snežni pokrivač debljine preko 60 centimetara.

„Prema trenutnim prognozama, možemo da očekujemo snežne padavine istorijskih razmera“, saopšteno je iz Nacionalnog meteorološkog centra u Vajomingu.

U izveštaju AP se navodi da je na međunarodnom aerodromu u Denveru, država Kolorado, otkazano više od 2.000 letova, a u prognozama se najavljuje da bi u podnožju planinskog pojasa Front Rejndž moglo da napada i više od 70 centimetara snega.

Sekretarijat za saobraćaj države Kolorado najavio je moguće zatvaranje glavnih saobraćajnica i apelovao na stanovništvo da ne kreće na putovanja ukoliko nije neophodno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.