U trendu

URA: Neprihvatljivi pozivi Becica na eskalaciju i nemire

PODGORICA – Građanski pokret URA, čiji je predsednik Dritan Abazović, mandatar za sastav nove crnogorske vlade, saopštio je danas da lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i njegova partija pozivaju na eskalaciju i nemire.

Time, kako se navodi u saopštenju URE, svesno unose paniku među građane, s ciljem da omasove svoje “posrnule proteste koje su građani prepoznali kao čistu borbu za fotelje”, prenosi RTCG.

Bečić je juče izjavio je da predlaganje Abazovića za mandatara za sastav nove vlade, predstavlja klasičan ustavni puč, jer volja građana, kako kaže Bečić, nije bila da se oni koji su izgubili na izborima, bez izbora vrate na vlast.

On je pozvao građane na još masovnije proteste, koji će, kako je kazao, i dalje biti mirni, građanski i dostojanstveni. Bečić je za danas najavio protest u Baru, a u nedelju od 18 sati u Podgorici.

“Crnoj Gori su u ovom specifičnom i izazovnom geopolitičkom momentu potrebni mir i stabilnost, a ne izazivanje panike kod građana i pozivanje na ulice. Ne razumemo da u trenutku kada imamo ratna dešavanja u Ukrajini, neko i u Crnoj Gori poziva na eskalaciju i bilo kakve nemire”, navode iz GP URA.

Ističu da čude ovakve poruke Bečica i njegove partije.

“Žao nam je što su između borbe za fotelje i borbe za evropsku i stabilnu Crnu Goru, izabrali ovo prvo.Crnoj Gori je potrebno pomirenje, jer nam je dosta bilo kakvih eskalacija i nemira. Ovakvo ponašanje Alekse Bečića i Demokrata je neprihvatljivo za svakoga ko želi dobro Crnoj Gori”, kazali su iz GP URA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar