U trendu

Ušakov: Kremlj zadovoljan razgovorom Putin-Bajden

MOSKVA – Kremlj je zadovoljan razgovorom predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD DŽozefa Bajdena i smatra ga konstruktivnim, izjavio je pomoćnik predsednika Rusije za spoljnu politiku Jurij Ušakov.

„Generalno gledano, zadovoljni smo razgovorom, jer je bio iskren, sadržajan i konkretan. Rekao bih da je ovaj razgovor bio prilično konstruktivan“, istakao je on, preneo je TAS S.

Američki predsednik je pokazao svoju želju da razume logiku i suštinu zabrinutosti Rusije u vezi sa garancijama bezbednosti tokom njegovog telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom, rekao je Ušakov novinarima.

„Važno je da je američka strana pokazala svoju želju da razume logiku i suštinu ruske zabrinutosti, izraženu u dva dokumenta, koja, kao što znate, predajemo Vašingtonu i sedištu NATO-a“, kazao je on.

Kako je Ušakov rekao novinarima, Putin i Bajden će nastaviti dijalog posle Nove godine.

„Dva predsednika su se dogovorila da nastave dijalog nakon Nove godine, što je važno“, istakao je on.

Predsednici Rusije i SAD dogovorili su se tokom telefonskog razgovora i da će se razgovori o garancijama bezbednosti odvijati na tri glavna koloseka, naveo je Ušakov.

„Predsednici su se posebno složili da će se razgovori o tom pitanju, tako važnom za nas i Evropu uopšte, odvijati na tri koloseka: u Ženevi, u Briselu na putu Rusija-NATO i u Beču na putu OEBS-a“, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.