U trendu

Uskoro izveštaj o Džonsonovim kršenjima lokdauna

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson sastao se sa višom državnom istražiteljkom Sju Grej kako bi razgovarali o vremenu objavljivanja izveštaja o zabavama u premijerovoj rezidenciji kojima je kršen lokdaun u Velikoj Britaniji, izjavio je danas Džonsonov portparol.

Očekuje se da će britanska vlada ove sedmice objaviti dugo očekivani izveštaj o zabavama u Dauning stritu tokom zabrane okupljanja uvedene zbog epidemije korona virus, navodi Rojters.

„Neću da komentarišem niti dajem bilo kakav komentar o izveštaju dok ga ne dobijemo. Iskreno govoreći, mislim da taj trenutak nije daleko“, rekao je novinarima Džonsonov portparol.

On je predočio da sastanak nije bio zahtev premijera, već predlog upućen sa „zvanicnog nivoa“.

U međuvremenu se oglasio bivši Džonsonov savetnik Dominik Kamings izjavom da će dokazne fotografije na kojima je premijer biti u suprotnosti sa dokazima o Partigejtu koje je Džonson dao policiji i parlamentu.

„Svaka razumna osoba koja pogleda neke od ovih fotografija moći će sama da zaključi da je premijer očigledno lagao parlament, a možda i policiju. Nema logike u tome da drugi budu kažnjeni za taj događaj, ali ne i premijer“, poručio je Kamings, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Kamings, koji je 2020. godine podneo ostavku na položaj u Džonsonovom kabinetu, tvrdi da svedoci imaju dokaze o kršenju karantina u Dauning stritu br. 10 koji dokazuju da je premijer kršio zvanična epidemiološka pravila i restrikcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.