U trendu

Usvojen izveštaj o izvršenju budžeta institucija BiH

SARAJEVO – Predsedništvo BiH usvojilo je danas izveštaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, koji će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Kako prenose sarajevski mediji, iako je otkazana redovna sednica Predsedništva BiH, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Godišnjem nacionalnom planu za NATO, članovi Predsedništva su održali 5. redovnu sednicu i usvojili nekoliko odluka.

Usvojen je zaključak u kojem se traži od Saveta ministara da u roku od 30 dana obezbede tri miliona konvertibilnih maraka za završetak graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija, a prihvaćen je i Sporazum između BiH, Republike Srpske i Gradiške i Nemačke razvojne banke u iznosu od 3,8 miliona evra za finansiranje projekta Prikupljanje i tretmana otpadnih voda u Gradišci, prenose Nezavisne.

Prihvaćen je i amandman na Ugovor BiH, Republike Srpske i Evropske investicione banke na Ugovor o finansiranju hitne pomoći u slučaju poplava i prevencije, kao i Protokol o saradnji između Saveta ministara i Vlade Crne Gore u traženju nestalih lica.

Kako se navodi, na sednici je prihvaćen poziv generalnog sekretara UN za pridruživanje članova Predsedništva BiH klubu lidera, koji će biti nosilac aktivnosti u sprečavanju seksualne eksploatacije i zlostavljanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.