U trendu

Užas na reliju: Vozač kamiona pregazio čoveka usred pustinje (video)

Andrej Karginov (42) nije neiskusni vozač, naprotiv. Reč je o vozaču kamiona koji je 2014. pobedio na reliju Dakar, a ove godine je, posle pet etapa, bio treći s vrlo dobrim izgledima. Međutim, Karginov je sa svojim tri tone teškim kamionom 11. januara uleteo među skupinu navijača, a naježe je stradao 60-godišnji Južnoafrikanac koji je pregažen!

Kako je reč o etapi koja se vozi kroz pustinju iz Moquegua u Arekipu, u Peruu, nesrećni čovek je hitno prebačen u najbližu bolnicu. Srećom, povrede nisu opasne po život i reč je o prelomu potkolenice. Organizatori su odmah nakon nesreće ipak odlučili da Karginova diskvalifikuju sa relija. Razlog je što se nije zaustavio nakon što je pregazio muškarca.

– Karginov nije bio ni svestan da je pregazio čoveka. Na usponu se nalazila grupa od pet gledalaca, četvorica su uspela da pobegnu, dok se peti spotaknuo i pao, a preko njegove noge Karginov je prošao zadnjim točkom. Andrej, naravno, nije ni video. Bio je uspon i u tom trenutku jedino što vidite kroz vetrobransko staklo je nebo i vrh brda. On je za nesreću saznao tek kasnije – rekao je Vladimir Čagin, šef Kamaza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.